Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce succese a obținut echipa paralimpică de judo din Moldova la turneul Grand Prix de la Baku

29 sep. 2023,, 13:45   Sport
1898 0

La turneul Grand Prix de la Baku, echipa națională de parajudo a Moldovei a obținut două medalii de bronz.

Despre acest lucru a vorbit sportivul moldovean Oleg Crețul, care a recunoscut că este mulțumit de rezultatul obținut, ținînd cont de o serie de factori.

"Sincer vorbind, nu a fost ziua mea. Din cauza absenței antrenorului principal, au fost făcute cîteva greșeli tactice, care m-au costat ajungerea în finală.

Calitatea performanței a fost afectată și de o accidentare la mînă suferită la Campionatul Mondial din august. Un impact a avut și oboseala acumulată în urma unei serii de competiții serioase. Ținînd cont de toți acești factori, sunt mulțumit de rezultatul meu. Tradițional, și Ivan a urcat pe podium, cîștigînd medalia de bronz la categoria sa. Mă bucur că nu rămîne în urmă. Și, avînd în vedere vîrsta sa, mă tem că în curînd va trebui să îl ajung din urmă. Rezultatul acestor competiții ne va permite să urcăm în clasamentul mondial. Selecția pentru Jocurile Paralimpice este în plină desfășurare, nu ne putem relaxa", a scris Oleg Crețul.

După cum s-a anunțat anterior, sportivii moldoveni Oleg Crețul și Ion Basoc au evoluat cu succes în luna august la Jocurile Mondiale Paralimpice la judo de la Birmingham (Marea Britanie), obținînd două medalii de bronz.


În Rusia, despre judokanul moldovean Oleg Crețul și antrenorul său Vitalie Gligor a fost filmată drama sportivă biografică "Crețul".

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?