X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Aur și argint pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte pentru Tineret

28 iun. 2023,, 07:29   Sport
2789 0

Republica Moldova a înregistrat performanțe notorii la Campionatul European de Lupte pentru tineri de pînă la 20 de ani, desfășurat la Santiago de Compostela, Spania. Alexandru Solovei a reușit să aducă glorie țării noastre, cucerind medalia de aur la competiția de lupte greco-romane.

Vitalie Eriomenco a intrat în posesia medaliei de argint, la categoria de 63 kg, cedînd în finală după o luptă strînsă contra armeanului Yurik Hoveyan.

Alexandru Solovei și Vitalie Eriomenco, reprezentanți ai Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, au avansat în carierele lor, obținînd aceste medalii.

„Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări medaliaților noștri, campionului european Alexandru Solovei și vicecampionului european Vitalie Eriomenco pentru performanțele remarcabile la Campionatul European. Ne mîndrim cu ei, cu dedicarea lor. Felicităm, de asemenea, antrenorii lotului național Vladimir Iurco, Roman Zgardan, Serghei Timco și Mihail Cucul, care au contribuit la această victorie. Le dorim mult succes și noi victorii.

Performanțele vor fi răsplătite, Ministerul va acorda premii bănești sportivilor și antrenorilor săi pentru realizările lor, în cadrul Galei Sportului, la sfîrșitul anului.


Marcăm adevărate momente de mîndrie națională, acesta fiind un semn clar al creșterii continue a sportului în Republica Moldova. Cu siguranță, aceste victorii vor inspira o nouă generație de tineri sportivi să le urmeze ascensiunea”, se arată într-un comunicat al instituției.

Solicitat de Noi.md, Igor Grabovețchi , unul din antrenorii tinerilor la lupta (greco-romane), a declarat că, atît Alexandru Solovei cît și Vitalie Eriomenco, urmează să evoluieze la Campionatul Mondial, iar ca să se califice la Campionatul Olimpic trebuie să fie printre primii 5 învingători. Dacă nu obțin aceeste victorii, urmează alte două tururi la Campionatul Mondial, însă șansele de calificare sînt mai mici, fiind selectați pentru olimpice doar primii doi învingători.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?