Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sute de elevi instruiți care sînt regulile de siguranță

3 apr. 20:15   Societate
1472 0

Pe data de 3 aprilie, peste 100 de elevi ai claselor primare din sudul țării au fost instruiți privind respectarea regulilor de siguranță, notează Noi.md.

Lecțiile au fost desfășurate de specialiștii Secției “Sud” a Centrului Republican de instruire al IGSU din municipiul Cahul. Angajații IGSU au vorbit copiilor despre necesitatea respectării normeor antiincediare și comportamentul corect în diverse situații de risc.

Aceștia au aflat despre măsurile necesare care trebuie să fie întreprinse în caz de un cutremur de pămînt, incendii, accidente de circulație, regulile de siguranță în preajma bazinelor acvatice, dar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Mai mult, cei mici au facut cunoștință cu una din speciile rare de reptile, numit Balaurul Dobrogean. Această specie de reptilă nu este veninoasă și nu prezintă pericol pentru oameni.

Șarpele a fost salvat de o echipă de salvatori, iar angajații IGSU au explicat elevilor în practică modul corect de comportament cu o reptilă. De asemenea, salvatorii au demonstrat copiilor care sînt manevrele de acordare a primului ajutor în caz de o mușcatură de șarpe.


Astfel de instruiri sînt organizate de specialiștii IGSU sistematic în instituțiile de învățîmînt, iar pregătirea tinerii generații la capitolul bazelor securității vieții este un aspect prioritar pentru instituție.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?