Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Două acte falsificate găsite la vamă

19 feb. 16:45   Societate
7586 0

Angajații Poliției de Frontieră au descoperit în flux doi călători care au prezentat printre documentele deținute și permise de conducere falsificate. Un cetățean al Georgiei și altul al Ucrainei sînt documentați. Cazurile au avut loc ieri, 18 februarie 2024.

În Punctul de trecere a frontierei Costești s-a apropiat pe sensul de intrare în R. Moldova un autoturism, la volanul căruia a fost legitimat cetățeanul Georgiei, în vîrstă de 30 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat printre documente și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Georgia. În cadrul verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind falsificat. Cu privire la cele constatate, bărbatul nu ar fi cunoscut, fiind încrezul că este un document veridic. Străinul a fost înlăturat de la conducerea mașinii, la volan urcînd soția acestuia.

În Punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția de ieșire din R. Moldova s-a prezentat în caltate de pasager al unei mași ni de ocazie, cetățenul Ucrainei de 30 de ani. Acționînd în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au trecut cetățeanul în linia a doua de control, ceea ce presupune verificări adiționale. Ca urmare, în buzunar a fost depistat un permis de conducere ucrainean, eliberat pe numele său, care prezenta semne rezonabile de falsificare. La audieri, acesta a recunoscut că în Ucraina, acum doi ani, își achiziționase documentul de pe internet, plătind suma de 6000 de grivne.

Conform procedurilor legale, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?