Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrei Porubin: "A fi bunic este o onoare"

31 dec. 2023,, 06:30   Societate
1845 0

A fi bunic este foarte important și onorabil, pentru că bunicul este o persoană care ține, la figurat vorbind, rădăcinile copacului, este patriarhul familiei, iar oamenii care au ajuns la acest nivel privesc viața altfel și transmit nepoților înțelepciunea acumulată și imaginea lumii.

Despre aceasta a relata cunoscutul jurnalist moldovean, showmanul, actorul, Artistul Poporului Republicii Moldova, Andrei Porubin, în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenko, relatează Noi.md.

El a mărturisit că este foarte fericit să fie bunic, deoarece interacțiunea cu nepoții săi îl umple de energie și oferă un nou sens vieții.

"Un bunic este un om care trebuie să fie înțelept. Este un om care trebuie să știe, dacă nu totul, atunci aproape totul, despre tot și despre toate", a spus Andrei Porubin.

El a spus că își amintește foarte bine de bunicul său din partea mamei, care avea doar trei sau patru clase, nu știa să scrie, dar compunea niște povești minunate, pe care i le spunea nepotului său.


"Îmi spunea povești pe care le compunea el însuși, îi văd și acum imaginea, cînd închid ochii, îmi amintesc chiar și vocea lui. El și bunica mea erau niște oameni nespus de interesanți și foarte simpli, niște țărani. Așa că a fi bunic este o onoare pentru mine, este interesant, îmi ador nepoții", a declarat celebrul jurnalist, showman și actor.

"Știu cu ce emoții mergea fiica mea mulți ani la rînd în satul bunicilor ei. Pe cînd era încă fetiță, probabil că a învățat atîtea poezii cîte a învățat apoi în toți ceilalți 12 ani de școală, sau chiar mai multe. Iar fiul meu, care acum are 20 de ani, a avut o atitudine specială față de bunica sa, pentru că își amintește doar de bunica, bunicul atunci nu mai era deja. Și copilul avea o atitudine specială de admirație față de bunica lui, ca și cum ea ar fi fost din altă lume. În fiecare vară el petrecea o lună-două cu ea și mereu cerea să îl ducem la bunica, iar eu îmi amintesc mereu această relație cu admirație și emoție", a spus Andrei Porubin.

Potrivit artistului, a fi bunic este o onoare, iar oamenii care au ajuns la acest nivel privesc altfel viața. Aceștia pot aprecia în alt mod toate beneficiile vieții și tot ceea ce se întîmplă în jurul lor, deoarece privesc viața prin ochii nepoților lor.

"De ce se spune că uneori bătrînii ajung în mintea copiilor, vîrsta. Da, pentru că s-au obișnuit să privească în acest fel lumea, prin ochii nepotului lor, ca să-l înțeleagă mai bine, să fie mai aproape. Noi, părinții, nu avem timp. Sîntem mereu grăbiți. Avem un serviciu, avem emisiuni, avem filmări, una, două, trei, și apoi: "Of, lăsați-mă în pace, sînt foarte obosit și vreau să mă odihnesc". Dar bunicii nu au așa ceva", a spus Andrei Porubin.

El a mărturisit că acum, cînd nepotul său cel mic vine la el, îl învață cum să se comporte, cum să vorbească.

"Bineînțeles că încă nu poate face acest lucru, pentru că este mic. Dar eu îl ador, iar cînd sînt cu nepotul meu, cînd îl țin în brațe, cînd mă joc cu el, înțeleg că nu mi-am trăit viața în zadar", a subliniat Andrei Porubin.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?