X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost ales un nou președinte al Consiliului Superior al Procurorilor

3 ian. 14:50   Societate
2931 0

Dumitru Obadă, fost agent guvernamental al Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), a fost ales președinte al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), astăzi, 3 ianuarie, transmite Noi.md

După numirea sa în această funcție, Obadă a recunoscut complexitatea mandatului său, exprimîndu-și încrederea în capacitatea colectivă de a depăși provocările viitoare. "Este un semnal ferm din partea fiecăruia dintre voi, că toți ne dorim schimbarea spre bine," a afirmat Obadă, subliniind angajamentul comun pentru reformă și progres.

Din 2012, Dumitru Obadă a activat ca procuror. În aprilie 2021, Obadă a fost numit procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare la Procuratura Generală. Ulterior, în iunie 2022, a fost desemnat agent guvernamental al Moldovei la CtEDO, o funcție pe care a deținut-o pînă la demisia sa în decembrie 2023.

În aprilie 2023, Obadă a trecut prin procesul de Pre-Vetting, o evaluare riguroasă a integrității financiare și etice, o etapă esențială pentru candidații la funcția de membru în CSP. Comisia Pre-Vetting a confirmat că Obadă a îndeplinit criteriile de integritate, deși au fost ridicate întrebări referitoare la declararea cheltuielilor de chirie pentru activitatea soției sale.

1
0
0
5
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?