X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oxana Gumennaia: "Educația online nu este în beneficiul copiilor"

24 iul. 2023,, 10:08   Sănătate
2442 0

Educația online nu este benefică pentru copii, iar școala primară nu prevede în genere studii online pentru copii, pentru că pur și simplu creierul copilului nu percepe aceste informații.

Această opinie a fost exprimată de psihoterapeutul cognitiv-comportamental, activistul pentru drepturile omului Oxana Gumennaia, în cadrul unui nou talk-show "Без галстуков" (Fără cravată), prezentat de Alexandr Stahurschi la postul N4, relatează Noi.md.

Ea a deplîns faptul că în zilele noastre copiii refuză în mare parte socializarea și petrec mult timp cu gadgeturile.

În același timp, a spus ea, în prezent este încă discutabil cît timp ei pot sta în siguranță în spațiul digital.

"Studiile anterioare spuneau că în școala primară nu pot fi petrecute mai mult de patru ore pe zi cu toate sursele digitale, nu e vorba doar de ecrane, deci de televizor, telefon și internet. Cu cît înaintează în vîrstă o persoană, cu atît mai mult, ca să spunem așa, poate sta în spațiul digital", a precizat Oxana Gumennaia.


În același timp, ea a reamintit că anterior am avut toată educația și toată socializarea mutate online, iar acest lucru s-a întîmplat în mod dramatic după pandemia de coronavirus.

"Înainte de asta, practic mergeam cu pași atît de mari, dar pandemia ne-a aruncat instantaneu în ea, copiii fiind izolați în apartamente. A apărut educația online. Dar știm cu toții ce fel de învățămînt este, ce calitate are și că în școala primară nu ar trebui să fie vorba deloc de copii care să învețe online. Creierul unui copil pur și simplu nu absoarbe aceste informații. El trebuie să simtă, să pipăie, să se miște în mod obiectiv. El nu poate sta nemișcat și, prin urmare, acest aspect a înrăutățit foarte mult situația", a subliniat terapeutul cognitiv-comportamental.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?