Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Declarație: "Sandu este un lup și ea crede că în jurul ei sînt doar oi, propunîndu-le să o aleagă drept păstor"

10 noi. 2020,, 10:20   Politică
7821 11

Maia Sandu este un lup și ea crede că în jurul ei sînt doar oi, propunîndu-le să o aleagă drept păstor"

De această părere este deputatul parlamentului din partea Partidului socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, explicînd poziția sa pe pagina sa de socializare, relatează Noi.md.

El a atras atenția cetățenilor la modul în care Sandu își schimbă practic din mers genul politic.

"1. Astăzi vorbește limba rusă, deși a anulat învățarea obligatorie a limbii ruse, transformând-o într-o limbă străină! Prin aceasta ea a sugerat că nu-i consideră cetățeni ai Moldovei nici pe vorbitorii de limbă rusă!
2. Ea spune că respectă veteranii, deși recent a susținut că criminalul militar Antonescu este o personalitate istorică. Ea a declarat, de asemenea, 9 mai 2018, că "nu există cîștigători și perdanți în cel de-al Doilea Război Mondial", că este ziua durerii și aproape că a rușinii!
3. Ea a realizat un film în mănăstire (fără știrea starețului mănăstirii), apărînd drept o femeie simplă umilă, deși ea însăși a interzis capelele și icoanele în școli și nu a felicitat niciodată cetățenii cu sărbătorile bisericești!
4. Ea deja vorbește despre statalitate, deși la ProTV a recunoscut că la referendum ar vota unirea cu România!
5. Ea vorbește deja despre valorile familiei, deși pe 8 martie 2018 a participat la un marș de solidaritate cu LGBT, organizat de GenderDOC-M (LGBT), susține paradele gay!
6. Ea spune că toți cetățenii sînt egali, indiferent de etnie, religie și așa mai departe. Dar, pe 1 noiembrie, deputatul Igor Grosu i-a numit pe transnistreni separatiști! Chiar și în pliantele ei, ea scrie că 36% dintre cei care au votat pentru ea sînt oameni buni! Iar celelalte 64%, se pare, nu sînt buni, sînt ticăloși, de sortul doi?
7. Ea spune că va avea grijă de pensionari. Dar consilierul ei raional, un pedagog din Ocnița, i-a numit pe toți pensionarii "idioți", pentru că votează pentru prietenie cu Rusia! Și Sandu și Grosu l-au susținut pe consilier, foră să-și ceară scuze pînă în ziua de azi!
8. Sandu aproape că laudă Rusia, promițând o politică externă echilibrată. Dar, în calitate de premier, a refuzat să meargă la Moscova. Pe 12 mai 2020, într-un interviu acordat lui Dmitri Gordon, a declarat că armata ucraineană din Donbas a salvat Moldova de invazia militară a Rusiei! "Scopul Kremlinului este de a controla Moldova și Ucraina, pentru ca țările noastre să rămînă în zona gri dintre Europa și Rusia, controlată de Moscova".
Într-un interviu acordat Euronews, ea a spus clar că scopul nostru este integrarea europeană. Și aceasta este o politică echilibrată?
9. Pe 7 noiembrie, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova, Sandu a declarat: "Voi face tot posibilul pentru a asigura drepturile oamenilor, inclusiv ale rușilor". Însă, fiind premier, ea a refuzat să restituie statutul limbii ruse, știrile rusești, "pachetul de legi găgăuz"; a refuzat să adopte Legea privind traducerea instrucțiunilor la medicamente în limba rusă.
10. Ea spune că trebuie să unim cetățenii. Dar, fiind premier, a emis o hotărîre că 23 august este Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare, așa consideră ea URSS!
Prieteni, colegi, cetățeni! Sandu e lupul. Și ea crede că în jurul său sînt doar oi, cărora le propune să o aleagă drept păstor!
Dar a doua zi, de regulă, lupul mănîncă oile! Deci, haideți să fim oameni liberi și mîndri! Să-i spunem lui Sandu nu, iar Moldovei – da!", a subliniat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?