Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Sandu: Decizia CSJ înseamnă sfîrșitul democrației în Republica Moldova

26 iun. 2018,, 07:42   Politică
5818 1

Decizia Curții Supreme de Justiție în ceea ce privește nevalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase, înseamnă sfîrșitul democrației în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Maia Sandu a menționat că decizia CSJ este total ilegală așa cum au fost și deciziile instanțelor anterioare. Potrivit ei, Republica Moldova se află într-un regim total nedemocratic, dictatorial și acțiunile societății trebuie să pornească de la acest lucru. „Asta înseamnă nesupunere civică, rezistență. O să discutăm cu colegii și o să convenim care sînt pașii noștri de mai departe pentru a informa cetățenii din țară și pentru a informa instituțiile internaționale despre situația de aici și pentru a transmite acestei guvernări semnale foarte clare că noi nu tolerăm aceste lucruri”, a afirmat Maia Sandu.

Igor Munteanu, directorul IDIS „Viitorul”, susține că cetățenii au asistat luni la un lucru extrem de periculos pentru democrații fragile cum este Republica Moldova. Potrivit lui, Curtea Supremă de Justiție nici măcar nu a luat în considerare fondul problemei, nu a examinat circumstanțele, nu a mers înapoi să vadă de unde a pornit această invalidare a rezultatelor. „Doar a spus că nu admite”, a spus Igor Munteanu.

În opinia lui, Republica Moldova va fi puternic sancționată pentru asemenea devieri antidemocratice și nu doar financiar. „Eu mă aștept ca următoarele săptămîni, în ciuda verii, în ciuda sezonului concediilor, să fie o perioadă extrem de tensionată pentru diplomația țării și pentru cei care vor intra în contacte cu Uniunea Europeană și cu partenerii externi”, a explicat directorul IDIS „Viitorul”.


Luni seara, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău și a Judecătoriei municipiului Chișinău de invalidare a alegerilor locale noi ale primarului de Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?