Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vodă, despre congresul din Transnistria: „Nu există pericole”

28 feb. 11:57   Politică
1968 1

Guvernul este încrezător că nu există riscuri de escaladare în stînga Nistrului. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, după ședința cabinetului de miniștri.

Funcționarul s-a referit la congresul deputaților din Transnistria, care are loc la Tiraspol, dar și zvonurile despre eventuala adresare a Tiraspolului și solicitarea de aderare a regiunii separatiste din Republica Moldova la Rusia, notează noi.md cu referire la realitatea.

„Nu există pericole de escaladare și destabilizare. Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății. Nu vedem pericole de destabilizare. Urmărim atent. Unica tensiunea a zilei de astăzi este ziua posomorîtă de afară”, a comentat evenimentul Daniel Vodă.

Chișinăul a declarat și anterior că nu există indici despre faptul că liderii separatiști ar putea solicita, iar Rusia accepta integrarea Transnistriei în componența sa. Declarații similare au fost făcute de oficiali de la Kiev, experți americani și șeful adjunct al NATO.



0
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?