X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Vladimir Filat: „Legea privind agenții străini adoptată de Georgia este atribuită Rusiei, dar o lege similară există și în SUA, și în alte țări”

18 mai. 06:00   Politică
3773 0

Moldova are și ea nevoie de o lege privind agenții străini, similară celei adoptate în Georgia, dar noi nu trebuie să copiem denumirea acesteia și să numim persoanele menționate în ea drept agenți străini, însă activitatea acestora trebuie reglementată neapărat.

O astfel de opinie a exprimat președintele PLDM, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Главное” de la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md.

El a menționat că Georgia, în calitate de stat suveran, are dreptul de a lua deciziile și de a adopta legile pe care autoritățile sale legitime le consideră necesare.

Filat a subliniat că, dintr-un anumit motiv, legea privind agenții străini adoptată de Georgia a fost atribuită Rusiei, dar o lege similară există și în SUA, și în alte țări.

„Dacă ești suveran în țara ta, legea de acolo guvernează totul prin intermediul ministerului. Iar acest mandat trebuie transmis în mod legal de către oameni, de către popor. Dar ce se primește la noi, și la ei. În cadrul alegerilor, este ales parlamentul, așa cum este el. Parlamentul deleagă responsabilitatea către executiv, către guvern. Dar apoi apar niște organizații neguvernamentale care se comportă foarte obraznic și iau decizii, substituind parlamentul și guvernul său. Acesta este deja un Deep State, un stat paralel, un stat profund", a declarat fostul prim-ministru al Moldovei.

El a menționat că toți acești oameni nu sînt responsabili pentru că nu au fost aleși, nu poartă răspundere în fața statului, dar dau sfaturi, „desenează” reforme, fac lobby pentru promovarea și votarea lor.


„Și foarte important este faptul că toți acești oameni sînt plătiți din granturi occidentale. Și salariile acestor consilieri, care învață cum trebuie să se comporte judecătorii, procurorii, profesorii și așa mai departe, sînt foarte mari, abstract vorbind, 10 mii de euro, și nicio responsabilitate. Picior peste picior, ceai de dimineața pînă seara și vreun raport standard de semnat. Desigur, așa e ușor, dar nu au nicio responsabilitate", a subliniat Vlad Filat.

59
3
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?