Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vicepremierului Oleg Serebrian se află într-o vizită la Bruxelles

13 sep. 2023,, 14:45   Politică
2159 0

În perioada 13-15 septembrie curent, Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles.

Acolo, viceprim-ministrul va avea mai multe întrevederi cu oficiali de la Comisia Europeană, inclusiv cu amb. Michael Siebert, director executiv al Departamentului Europa de Est și Asia Centrală din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă; dna Dorotha Dlouchy-Suliga, reprezentanta UE în formatul „5+2”; dl Camilo Vallarino-Marzo, șeful cabinetului Vicepreședintelui Comisiei Europene; dna Judith Rosza, director pentru Coordonare, Resurse și Programe de Asistență din cadrul DG Reforme; dl Simon Mordue, consilier pentru politică externă al Președintelui Consiliului European ș.a.

Joi, 14 septembrie, vicepremierul Serebrian va avea o discuție moderată de amb. Delphine Pronk în cadrul Comitetului Politic și de Securitate, organ responsabil de politica externă și de securitate comună a UE.

În timpul vizitei va fi pus în discuție rolul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, congruența dosarelor de integrare europeană și de reintegrare a Republicii Moldova, provocările regionale, impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, precum și programele de asistență a UE în Zona de Securitate și raioanele de est ale țării.

2
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?