X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vicepremierul pentru Reintegrare, despre incidentul produs la depunerea jurămîntului

18 feb. 2022,, 13:23   Politică
2416 0

O săptămînă, acesta este termenul care a trecut din momentul în care i s-a propus lui Oleg Serebrian funcția de vicepremier pentru Reintegrare, pînă la decizia finală.

Despre aceasta a declarat însuși negociatorul șef, pentru Agora.md Membrul Cabinetului de Miniștri a comentat și criticile aduse candidaturii sale și incidentul care a avut loc în cadrul ceremoniei de depunere a jurămîntului.

„Am rugat să nu fie dat numele public, pentru că nu eram pînă la capăt convins. Nu am spus un „da” ferm. În primul rînd, am vrut să cunosc specificul activități, este o responsabilitate prea mare”, a spus negociatorul șef.

Oleg Serebrian a declarat că se aștepta că va fi criticată candidatura sa, întrucît este o persoană destul de cunoscută publicului. Astfel, a spus că este ceva firesc ca unora să placă, iar altora, nu.

Vicepremierul a comentat și incidentul care s-a produs la ceremonia de învestire, cînd a sărutat drapelul de stat purtînd masca de protecție și a semnat jurămîntul după ce i s-a amintit.


„Criticile au fost, în general, puerile după mine… Să vă uitați cum a decurs procedura de învestire la 6 august 2021. Toată lumea a fost cu mască, întrucît acestea sînt rigorile protocolului. Eu am apropiat pînza mai mult decît poate s-ar fi cuvenit, pentru că trebuia să o apropii, deci, a fost o simulare a sărutului drapelului. Dar nu a fost nicio gafă protocolară cum s-a spus. La ceremonie nu a fost semnat jurămîntul, dar mi s-a amintit, între timp, și am pus semnătura”, a declarat membrul Cabinetului de Miniștri.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?