X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Veronica Mihailov-Moraru: Vor fi aplicate măsuri mai dure pe sectorul justiției

3 mar. 2023,, 13:15   Politică
2260 0

„Vor fi aplicate măsuri mai dure pe sectorul justiției”. Este avertizarea făcută de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru pentru judecătorii care se gîndesc să lipsească de la Adunarea Generală a Judecătorilor, convocată pentru 17 martie curent.

Declarația a fost făcută la o emisiune de la TV8.

„Adunarea Generală e un prim pas ca lucrurile să înceapă a intra la o anumită normalitate… Eu sper foarte mult că această Adunare Generală va avea loc și acesta este mesajul meu ferm transmis în cadrul întrunirilor mele pe care le-am avut cu CSJ, Curțile de Apel, Judecătoria Cjișinău și cu toate judecătoriile din țară… Pentru că ulterior ei (n.r. judecătorii) nu vor mai putea reproșa de ce au fost aplicate măsuri mai dure pe sectorul justiției… În cazul în care Adunarea Generală nu va avea loc noi vom trebui să luăm mai multe măsuri, inclusiv de ordin legislativ, pe care eu la moment aș fi rezervată”, a precizat ministra, transmite realitatea.

Unul dintre planurile de rezervă a ministrei este proiectul de lege aprobat joi, 2 martie, de Parlament.

Potrivit documentului, în cazul în care Adunarea Generală nu poate fi convocată din motivul expirării mandatului membrilor CSM și CSP, al lipsei de cvorum sau în cazul declarării stării de urgență, în aceste condiții, Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă și se deschide de către președintele sau președintele interimar al Consiliului. În cazul vacanței funcției acestora, Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă și se deschide de către ministrul Justiției.


1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?