X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Valeriu Ostalep: "Pierderea suveranității țării este principala crimă comisă de autorități"

9 dec. 2023,, 10:00   Politică
4843 0

Pierderea suveranității țării este cea mai importantă crimă comisă de autorități față de statul nostru și față de poporul Republicii Moldova.

O astfel de opinie a exprimat politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, expertul în domeniul securității, fostul viceministru de Externe, Valeriu Ostalep, relatează Noi.md.

Potrivit lui, nu mai există nicio legătură între poporul, locuitorii și cetățenii Republicii Moldova și deciziile care se iau în politica externă, politica internă, financiară, economică.

”Nu există nicio legătură. Adică ei se acoperă cu sprijinul extern, cedînd drepturile noastre și posibilitatea noastră de a influența în principiu decizia cum ar trebui să fie legile, politica economică și așa mai departe. Acum urmăm în totalitate instrucțiunile centrelor occidentale”, a spus Valeriu Ostalep.

În opinia sa, așa ceva nu a existat pe vremea lui Voronin, care a luptat pentru interesele statului și, evident, nu îi convenea nici României, nici Ucrainei, nici Rusiei, nici Uniunii Europene.


”Dacă lupți pentru interesele statului tău, puțin probabil că cineva te va lăuda. Pentru că asta înseamnă că aduci prejudicii altor interese. Și este foarte ciudat cînd un alt stat te laudă tot timpul. Înseamnă că îți compromiți propriile interese. Așadar, noi ne-am pierdut suveranitatea. În favoarea cui? Să se gîndească fiecare: în favoarea SUA, Bruxellesului, României, Ucrainei. Alegeți”, a menționat politologul.

El a subliniat că la următoarele alegeri prezidențiale îi va urmări îndeaproape pe toți candidații, și pentru el va deveni demn doar acea persoană care nu se va teme să restabilească suveranitatea țării noastre.

„De unde începe vindecarea? De la faptul că, cel puțin, înțelegi în ce stare te afli, există un diagnostic și înțelegi ce se întîmplă cu tine. Acei lideri, fie și lideri politici individuali, și lideri de partid, care nu se vor teme să spună că suveranitatea noastră a fost pierdută și că trebuie restabilită”, a spus Valeriu Ostalep.

68
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?