X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Teo Cîrnaț califică drept nedemocratice consultările pe marginea referendului privind aderarea la UE

9 feb. 11:47   Politică
3060 0

Consultările șefului statului cu societatea civilă despre referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sînt contrare legislației, este de părerea expertul în drept, Teodor Cîrnaț.

“În anul electoral președintele Maia Sandu, cu 5-6 luni pînă la alegerile prezidențiale invită societatea la consultări pentru a-și promova ideea inițiată de ea. Acest lucru este nedemocratic. PAS acum folosește legea pentru a se menține la guvernare. De asta președintelui nimeni nu-i poate interzice să cheme oamenii la consultări”, a declarat expertul în drept constituțional, la emisiunea “De Facto” de la GRT.

Amintim, la sfîrșitul anului 2023, președinta Maia Sandu a anunțat că va solicita Parlamentului R. Moldova să organizeze în toamna 2024 un referendum axat pe parcursul european al țării, nu a punctat însă dacă referendumul va fi unul constituțional sau consultativ.

Ulterior, la Președinția a început consultări pe marginea acestui subiect cu societatea civilă, precum și cu partidele politice, care vor avea loc și în următoarele săptămîni.

22
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?