Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tatiana Molcean, reprezentanta R.Moldova în Oficiul ONU, rechemată

30 aug. 2023,, 10:14   Politică
4570 0

Tatianei Molcean a fost rechemată din funcția de reprezentantă permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Oficiul ONU și alte organizații internaționale la Geneva, ambasador al RM în Confederaţia Elvețiană în Principatul Liechtenstein.

O decizie în acest sens a fost votată astăzi de membrii executivului.

Decizia vine după ce ambasadoarea Tatiana Molcean a fost numită în funcția de secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE).

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a menționat că alegerea Tatianei Molcean în această funcție de top management al ONU, urmare unui concurs competitiv, este o reconfirmare a calităților sale diplomatice și de lider, precum și a cunoștințelor vaste în domeniile de competență ale organizației. De asemenea, este o recunoaștere clară a profesionalismului, a succeselor și realizărilor diplomației moldovenești, a angajamentelor la nivel guvernamental față de agenda multilaterală.

Candidatul din partea Guvernului Republicii Moldova este numit de secretarul general ONU, António Guterres, și face parte din Grupul de Management Superior al organizației internaționale

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele membre, fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale Națiunilor Unite. Această platformă multilaterală vine să faciliteze o mai bună integrare economică între cele 56 de state membre din Europa, America de Nord și Asia Centrală, promovînd dezvoltarea durabilă și prosperitatea economică prin: dialog politic, negocierea instrumentelor juridice internaționale, elaborarea de reglementări și norme, schimbul și aplicarea celor mai bune practici.

9
2
3
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?