X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Susținătorii fugarului Șor le cer cetățenilor datele personale. Poliția: Este o înșelătorie

7 sep. 2023,, 09:45   Politică
3619 0

Mai mulţi cetăţeni se plîng că, de cîteva zile, se trezesc la uşă cu reprezentanţi de-ai fugarului Ilan Şor, care le cer să semneze într-un registru pentru implementarea unor proiecte de infrastructură.

Oamenii susţin că mesagerii lui Şor, condamnat la 15 ani de puşcărie, le cer date cu caracter personal. Zeci de plîngeri au fost depuse deja la poliţie, iar oamenii legii spun că au început deja investigaţiile.

Primarul oraşului Strășeni, Valentina Casian, ne-a confirmat că, în ultimele zile, în localitate au fost observaţi mai mulţi susţinători de-ai lui Ilan Şor, care colectau semnături.

„Ei s-au prezentat ca angajaţi ai primăriei şi vorbesc despre un proiect al lui Ilan Şor de 17 miliarde de lei prin care vor să modernizeze, să revitalizeze infrastructura. Diferit le spun, de la casă la casă, în dependenţă de vîrsta persoanei. Celor mai vîrstnici le mai spun că vor primi cîte o mie de lei de la Ilan Şor, de aceea colectează aceste semnături”, spune Valentina Casian.

Despre cazuri similare ne-au vorbit şi alţi aleşi locali - din centrul şi sudul țării. Printre ei este şi primarul comunei Căzăneşti din raionul Teleneşti, Vasile Sîrbu, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.


„Nu era să fac plîngere la poliţie, dacă nu eram sesizaţi de cetăţenii din Căzăneşti şi Răduleca. Îmi spuneau, domnule primar, luaţi măsuri fiindcă vin şi cer datele noastre”.

Iar locuitorii satului Teliţa din raionul Anenii Noi au spus că, în ultimele zile, reprezentanţii fugarului le bat uşă aproape în fiecare seară. Oamenii sînt îndemnaţi să semneze într-un registru şi chiar li se cer date cu caracter personal.

„Cer codul personal, cer datele personale ale oamenilor din buletin, data naşterii şi îi pun pe oameni să se iscălească ca Şor să se implice în chestia asta ca să facă drumuri pe la sate”.

Pînă acum, poliţiştii au recepţionat aproximativ 30 de plîngeri din partea cetăţenilor şi a primarilor.

„Noi în toate cazurile ne-am autosesizat. Eu doar vreau să atenţionez cetăţenii să nu cadă pradă unor astfel de fenomene. Este o formă de ducere în eroare a cetăţenilor şi de fapt, înşelătorie printr-o comunicare neclară. Făcînd referire la un oarecare proiect, nefiind înregistrat şi neştiind nimeni despre acest proiect”, a menționat Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General de Poliție.

Fugarul Ilan Şor a fost condamnat la 15 ani de puşcărie pentru escrocherie și spălare de bani, în dosarul "Frauda bancară". În iunie, partidul ȘOR a fost declarat în afara legii.

3
1
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?