X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Subsecretarul de Stat al SUA va efectua o vizită în Republica Moldova

8 feb. 2023,, 08:15   Politică
2413 1

Subsecretarul de stat al SUA, Jose Fernandez, va efectua în zilele următoare o vizită la Chișinău pentru a discuta despre criza energetică din Moldova, reconstrucția Ucrainei, precum și o serie de alte probleme, inclusiv legate de schimbările climatice.

Despre acest lucru a anunțat marți, 7 februarie, Serviciul de presă al Departamentului de Stat al SUA, scrie tass.ru.
Potrivit informațiilor sale, subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu din cadrul Departamentului de Stat al SUA, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 8-10 februarie.
El urmează să se întîlnească cu oficiali guvernamentali de rang înalt, reprezentanți ai comunității de afaceri și ai societății civile. În cadrul viitoarei vizite Fernandes va discuta despre problemele "sustenabilității lanțului de aprovizionare, trecerea la energie verde, schimbările climatice, protecția și răspîndirea celor mai noi și mai importante tehnologii", se spune în comunicatul Departamentului de Stat al SUA.
Potrivit acestuia, la Chișinău, diplomatul american urmează să vorbească despre măsurile autorităților locale menite să depășească criza energetică din republică, despre creșterea inflației, impactul economic negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei, precum și despre potențialul comerțului și investițiilor între țările noastre, despre integrarea europeană a Republicii Moldova și despre securitatea energetică.
De asemenea, D-lui va prezida o masă rotundă cu participarea membrilor Asociației Femeilor Întreprinzătoare din Moldova.
1
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?