X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Statalitatea este ceea ce trebuie să apărăm în fiecare zi. Declarație

24 mai. 2021,, 13:30   Politică
4264 9

Principala amenințare la adresa Moldovei este dispariția ei de pe harta politică a lumii, deoarece tot mai multe partide politice din țară se află pe poziții unioniste, iar crearea unui bloc electoral al comuniștilor și socialiștilor are menirea să nu permită realizarea acestor amenințări, deznaționalizarea Republicii Moldova, lichidarea statului moldovenesc.

Despre acest lucru a declarat de secretarul Comitetului Central al PCRM, jurnalistul Constantin Starîș, vorbind în cadrul emisiunii "Interviu excluziv" cu Nina Dimoglo pe Ren-TV, transmite eNews.

"Dacă nu învățăm să ne înțelegem între noi, vom fi sfîșiați, pur și simplu vom dispărea. Sîntem conștienți de amenințările cu care se confruntă astăzi țara și decidem să creăm un bloc PSRM-PCRM pentru a preveni implementarea acestor amenințări – deznaționalizarea Republicii Moldova, lichidarea statului, dispariția țării de pe harta politică. Știm că acest plan nu s-a oprit niciodată. Acesta a fost întotdeauna realizat într-un fel sau altul, în pași mici sau mari, în funcție de intriga politică din țară", a spus Constantin Starîș.

El a reamintit că munca subversivă în această direcție se desfășoară de mult timp, și tot mai multe partide politice iau poziții unioniste.

"Partidul Democrat din Moldova, care a fost membru al internaționalei social-democrate în perioada lui Plahotniuc, devine brusc și el unionist. Filip a spus că prin vene îi curge sînge românesc, că este gata să adere la partidul AUR, iar aceștia sînt naționaliști de extremă dreapta. Partidul PAS de asemenea spune că el se află în aceste poziții. Înțelegem că încă puțin și vom ajunge la faptul că ne vom trezi fără țară", a spus secretarul Comitetului Central al PCRM.


"Nu putem neglija acest lucru. Statalitatea este ceea ce trebuie să apărăm în fiecare zi. Amenințarea a apărut la începutul anilor 90, toată această revoluție antisovietică și așa-numita la acea vreme independență a noastră față de Uniunea Sovietică, dar nicicum de România", a spus Constantin Starîș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?