Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sergiu Lazarencu: Vom asigura un preț corect pentru lemne

22 mar. 17:45   Politică
1935 0

Prin accelerarea Programului de împădurire, vom asigura acces ușor și un preț corect pentru lemne, vom combate tăierile ilegale, aducînd mai multă transparență în activitatea pădurarilor, or, silvicultorii trebuie să fie văzuți ca protectori ai pădurilor, nu dăunători. Declarația a fost făcută de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, care a vizitat Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”.

„La Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” silvicultorii și cercetătorii demonstrează zi de zi cum poate fi îmbinată pădurea cu inovația, atît în teorie, cît și în practică, prin sădirea arborilor experimentali. I-am încurajat pe cei prezenți să continue cercetările, pentru că „Generația pădurii are nevoie de inovație”, a menționat oficialul, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Ministrul le-a mulțumit silvicultorilor pentru efortul depus în implementarea Programului național de împădurire, inițiat de președintele Maia Sandu. De asemenea, în cadrul reuniunii s-a vorbit despre angajamentul tuturor cetățenilor în extinderea și protejarea pădurilor.

„Este nevoie de responsabilitate maximă, pe toate segmentele, de la curățarea conformă și îngrijirea copacilor, pînă la protejarea ariilor naturale și promovarea diversității speciilor. Pădurile din țară au nevoie de o nouă abordare, implicare colectivă și educare. Moldova a ajuns țara cu cea mai mică suprafață împădurită, puțin peste 11%, pe cînd media țărilor din Europa este de 39%”, a relevat Lazarencu.

„Avem mult de muncit, să accelerăm Programul de împădurire, să asigurăm acces ușor și un preț corect pentru lemne, să combatem tăierile ilegale și să aducem mai multă transparență în activitatea pădurarilor. Silvicultorii trebuie să fie văzuți ca protectori ai pădurilor, nu dăunători. Harta Republicii Moldova trebuie să devină mai verde an cu an. Pe asta ne vom concentra la Ministerul Mediului”, a rezumat șeful principalei autorități de mediu din țara noastră.

2
3
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?