X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ședința Consiliului Raional Orhei, amînată din lipsă de cvorum

15 dec. 2023,, 15:40   Politică
2459 0

Ședința Consiliului Raional Orhei convocată pentru astăzi a eșuat din lipsă de cvorum.

Deși demersul de convocare a ședinței a fost semnat de 19 consilieri, la ședință s-au prezentat doar 17 din cei 35 de consilieri.

Tradițional au absentat consilierii celor două partide afiliate lui Șor – și Renaștere, la cei absenți alăturîndu-se doi consilieri din partea PDCM, dar și doi consilieri PSRM.

Ultimii numărîndu-se printre cei 19 consilieri care marțea curentă au decis convocarea Consiliului Raional Orhei în ședință extraordinară. Motivele absențelor nu au fost anunțate public. Astăzi printre chestiunile care figurau pe ordinea de zi a ședinței, se număra și cea privind alegerea președintelui raionului, transmite Noi.md cu referire la radioorhei.info.

De menționat în context că Legea privind statutul alesului local spune că mandatul unui consilier încetează înainte de termen pentru absență fără motive întemeiate de la 3 ședințe consecutive ale consiliului.


Tototadă, Legea privind administrația publică locală spune că consiliul local poate fi dizolvat înainte de expirarea termenului dacă acesta nu a adoptat nici o decizie timp de 6 luni consecutiv, indiferent de numărul şedinţelor.

2
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?