Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ședința Adunării Populare de la Comrat s-a lăsat cu scandal

25 aug. 2023,, 13:08   Politică
3560 0

Adunarea Populară a Găgăuziei s-a întrunit într-o nouă ședință pentru a aproba componența revizuită a Comitetului Executiv de la Comrat.

Ședința a început cu scandal, după ce aleșii locali s-au arătat indignați de declarațiile proaspătului consilier al bașcanului, Pavel Verejanu, primar de Orhei. Membrii Adunării i-au cerut explicații pe marginea atitudinii de care a dat dovadă față de primarii din autonomie, cu care s-a întâlnit bașcanul acum două zile, notează Noi.md cu referire la tv8.

Potrivit deputaților Adunăii, în cadrul ședinței de mirrrcuri cu primarii din autonomie, Verejanu a oferit lecții de administrare a localităților, lucru inadmisibil în opinia lor. Atunci, în cadrul ședinței, mai mulți primari i-au reproșat lui Verejanu că nu ar trebui să dea lecții oamenilor care au obținut votul cetățenilor din satele și orașele pe care le conduc.

De menționat că inițial, Verejanu a fost propus de Guțul în calitate de membru al Executivului de la Comrat. După ce acesta a picat testul la limba găgăuză, organizat de Comisia de Lingvistică din autonomie, Guțul a decis să-i ofere un al post lui Verejanu, cel de consilier al bașcanului pe probleme de dezvoltare economică în autonomie.



4
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?