X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Scandalul spionajului: Ambasadorul Federației Ruse va fi convocat la MAEIE

25 iul. 2023,, 11:55   Politică
3376 1

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îl va convoca pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău pentru explicații pe marginea presupuselor acțiuni de spionaj desfășurate de la sediul Ambasadei ruse.

Despre aceasta anunță MAEIE într-o declarație publică emisă în urma unei investigații jurnalistice, ce relevă că pe acoperișul Ambasadei ruse la Chișinău ar fi fost instalate sisteme sofisticate de recepție a informației, folosite în scop de spionaj.

Instituția precizează că informația făcută publică de sursele mass-media va fi analizată în conlucrare cu autoritățile de profil.

"MAEIE, în strînsă coordonare cu alte instituții competente, analizează natura și amploarea acestor acțiuni de spionaj, inclusiv activitatea persoanelor menționate în investigație, pentru a răspunde adecvat și prompt situației.

Considerăm absolut inacceptabile orice acțiuni de spionaj și ingerințe străine în afacerile interne ale Republicii Moldova, care reprezintă o sfidare directă la adresa suveranității și securității naționale a statului nostru", se arată în declarația MAEIE.


Ministerul mai precizează că va veni cu o reacție de răspuns după ce va fi audiat ambasadorul Federației Ruse la Chișinău.

"Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău va fi convocat la MAEIE pentru a oferi clarificări și explicații cu privire la situația creată. În funcție de dezvoltările ulterioare, autoritățile Republicii Moldova vor analiza mai multe opțiuni de reacție".

8
3
1
1
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?