X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: Posibilele acțiuni militare din Ucraina ne vor afecta

28 dec. 2021,, 08:15   Politică
3295 12

Președintele Maia Sandu spune că autoritățile urmăresc cu îngrijorare acțiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina. Șeful statului spune că izbucnirea unui conflict miliar va afecta, inevitabil, Republica Moldova, transmite NOI.md cu referire la Știri.

Totuși, președintele Sandu și-a exprimat speranța că actorii internaționali vor identifica soluții pentru a asigura pacea pe continent.

O eventuală invazie a Rusiei în Ucraina, după ce Kremlinul și-a dislocat soldați și tehnică militară la graniță, pune pe jar și autoritățile de la Chișinău.

Președintele Maia Sandu spune că un conflict militar, va afecta și Republica Moldova și va destabiliza puternic regiunea.

„Este o problemă mai mare decât Republica Moldova și rezolvarea ei depășește capacitatea noastră. Sunt implicate cele mai importante forțe și instituții în căutarea unor soluții pașnice.


Urmărim ce se întâmplă, avem mecanisme de colectare a informațiilor, avem niște protocoale pe care le actualizăm pentru fiecare situația în parte, dar în caz de acțiuni militare, asta ne va afecta și va fi o situație gravă pentru toți cei din regiune.

Sperăm să nu se ajungă acolo, contăm pe acțiunile diplomatice ale Occidentului și Rusiei”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PROTV Chișinău.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?