Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rezultatele vizitei la Taraclia a președintelui Republicii Moldova și a vicepreședintelui Bulgariei

1 noi. 2023,, 16:45   Politică
3169 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, a participat la inaugurarea monumentului eroului național bulgar, Vasil Levski, și amu marcat Ziua iluminiștilor bulgari la Taraclia.

Șefa statului a declarat că comunitatea bulgară din Taraclia este o parte valoroasă a țării noastre.

”Viitorul european al Moldovei înseamnă și viitorul european al locuitorilor din Taraclia. Uniunea Europeană înseamnă o comunitate care oferă oportunități, egalitate și securitate pentru fiecare membru al ei, pentru toate minoritățile și pentru toți cetățenii. În familia europeană sînt îmbrățișate tradițiile fiecărei etnii, este încurajată diversitatea culturală și oamenii trăiesc în bună înțelegere. Asta vrem pentru Moldova, asta vrem pentru Taraclia”, a declarat Maia Sandu.

Ea a menționat că, alături de țările europene, autoritățile Moldovei au reușit să realizeze proiecte importante în Taraclia - prin programul „Satul European” se realizează 7 proiecte, în valoare de 24 de milioane de lei, au fost reabilitați 26 de km de drumuri, a fost renovat drumul M3 Chișinău-Giurgiulești și au fost oferite subvenții de 35 de milioane lei pentru agricultură și dezvoltare rurală.

„Tot azi Guvernul de la Chișinău a aprobat proiectul de Acord între guvernele țărilor noastre cu privire la transformarea Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia în sucursală a Universității „Anghel Kanchev” din orașul bulgar Ruse.


Îi mulțumim Bulgariei pentru susținerea mai multor proiecte importante în Taraclia și pentru sprijinul acordat în parcursul nostru european, și sîntem siguri că poporul bulgar ne va susține în această perioadă decisivă pentru viitorul țării noastre”, a declarat Maia Sandu.

6
2
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?