Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Revenco: „Cetățenii vor ști să distingă între fals sau adevăr”

19 oct. 2023,, 21:07   Politică
2186 1

Ana Revenco a publicat pe Facebook un mesaj, după ce Parlamentul a susținut candidatura sa la șefia Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Ex-ministra de Interne a declarat că noua funcție o „responsabilizează” și a dat asigurări că instituția la conducerea căreia a fost numită va obține rezultate în lupta împotriva dezinformării și războiul hibrid.

„Mă onorează votul de încredere acordat de Parlamentul Republicii Moldova, pentru ocuparea funcției de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Această oportunitate mă responsabilizează în lupta cu războiul hibrid pe care îl duc cetățenii și tara noastră. Vă asigur cu toată diligența că împreună vom reuși să obținem rezultatele dorite, să avem un stat puternic unde cetățenii sînt uniți pentru dezvoltarea societății democratice și muncesc pentru a duce Republica Moldova în familia Europeană”, a menționat Ana Revenco, transmite Noi.md cu referire la NM.

Aceasta a menționat că prioritățile pentru următoarele două luni sînt:

– inițierea procedurii de instituționalizare a Centrului;

– constituirea Consiliul


– elaborarea structurii și concepția de comunicare.

Potrivit Anei Revenco, aceste trei componente vor sta la baza definitivării regulamentelor interne, planului de activitate și a bugetului Centrului.

„Situația actuală arată clar că dezinformarea a devenit armă letală a războiului hibrid. Prin contribuția Centrului, cetățenii vor ști să se informeze corect, să verifice sursele, să distingă între fals sau adevăr, ca să aibă certitudine proprie atunci cînd decid asupra vieții lor”, a conchis Revenco.

Precizăm că ex-ministra Afacerilor Interne Ana Revenco a fost numită în funcția de șef al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, pe un termen provizoriu de 12 luni, la propunerea președintei țării, Maia Sandu. Decizia a fost luată de Parlamentul țării, reunit în ședință pe 19 octombrie.

3
2
0
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?