X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reprezentanții Moldovei și OSCE au discutat despre procesul de reglementare transnistreană

26 mar. 21:15   Politică
2027 0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Moldovei, Mihail Popșoi, a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Kelly Keiderling.

După cum se menționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în cadrul discuțiilor a avut loc un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare transnistreană, fiind subliniată importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului, impactul războiului din Ucraina asupra dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și interconectarea procesului de reintegrare a țării cu parcursul european.

De asemenea, a fost atrasă atenția asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată implicarea mai activă a misiunii OSCE în acest sens.

Oficialul moldovean a reiterat poziția principială a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi exclusiv politice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

3
0
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?