X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Recean: "Nu avem de gînd să plătim pretinsele datorii către Gazprom"

9 sep. 2023,, 10:05   Politică
4122 1

Premierul Dorin Recean, a vorbit într-o postare video despre cele mai importante decizii ale Guvernului din această săptămînă.

"În primul rînd, așa cum a comunicat la conferința de presă ministrul Energiei, Victor Parlicov, a fost finalizat auditul la Moldovagaz, adică al pretinselor datorii cătrte Gazprom ale Moldovagaz. Iată că am constatat că acele datorii nu sînt fundamentate și, respectiv, nu avem de gînd să le plătim.

Republica Moldova, Guvernul consolidează independența energetică a țării. Energocom a continuat să cumpere gaze naturale la prețuri mai ieftine în așa fel încît să avem suficiente stocuri pentru toată iarna la prețuri mai mici.

Este paradoxal că în ultimii 30 de ani o astfel de practică nu a existat", a spus premierul, notează Noi.md.

La fel, Dorin Recean a menționat și cîteva noutăți pentru Soroca și pentru regiunea de nord a țării, în general.


"A fost alocat terenul pentru Stația de Epurare în Soroca, corespunzător, viața cetățenilor din Soroca se va îmbunătăți, iar rîul Nistru va fi mai curat.

S-au demarat lucrările de construcție pentru drumul Soroca-Otaci. Iată că pentru prima dată în ultimii 20 de ani această promisiune a guvernării către cetățeni se realizează.

Guvernul va continua să îmbunătățească infrastructura rutieră la Leova, La Bălți, la Chișinău, la Comrat, la Bașcalia etc. Vom munci și totul va fi bine!", a punctat în intervenția video Dorin Recean.

6
1
0
4
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?