Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Recean efectuează o vizită de lucru la Bruxelles

24 oct. 2023,, 15:00   Politică
2339 0

În perioada 24 - 26 octombrie, prim-ministrul Dorin Recean conduce o delegație guvernamentală într-o vizită oficială la Bruxelles. Prim-ministrul va participa și la Global Gateway Forum, găzduit de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu genericul „Împreună mai puternici prin investiții durabile”.

Vizita de lucru la Bruxelles cuprinde o agendă de întrevederi cu șefii instituțiilor europene, inclusiv cu vicepreședintele Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate; vicepreședintele Maroš Šefčovič, responsabil de Pactul verde european, relații interinstituționale și prospectivă; vicepreședinta, Vera Jourová, responsabilă de valori și transparență; comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni; comisara europeană pentru energie Kadri Simson; comisarul european pentru justiție, Didier Reynders; comisarul european pentru transport, Adina Vălean; comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi; comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, și comisarul european pentru politici climatice Wopke Hoekstra.

Programul vizitei de lucru are ca scop consolidarea relațiilor dintre țara noastră și Uniunea Europeană, evaluarea progreselor în procesul de implementare a reformelor, precum și discutarea oportunităților de aprofundare a cooperării în domenii cheie care vizează dezvoltarea economică, agricultura, infrastructura, energia și mediul. Este un alt pas concret de promovare a direcției de integrare europeană a Republicii Moldova.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?