Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, către oamenii de afaceri: „Sînteți partenerii principali ai Guvernului”

29 iun. 2023,, 15:05   Politică
2283 0

Misiunea Guvernului de a moderniza localitățile, a garanta securitatea cetățenilor, a contribui la creșterea veniturilor, la crearea locurilor de muncă bine plătite, dar și provocările întîmpinate de mediul de afaceri au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și membrii Camerei de Comerț Americane (AmCham), cu participarea ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Kent Logsdon.

Șeful Executivului a subliniat că relansarea economiei, afectată de crizele regionale și globale, este o prioritate pe agenda Cabinetului de miniștri, iar autoritățile rămîn concentrate pe creșterea productivității, debirocratizarea mediului de afaceri și asigurarea stabilității și predictibilității pentru investitori.

„Oamenii de afaceri sînt partenerii principali ai Guvernului în dezvoltarea economică a țării și creșterea prosperității populației. Construim Europa acasă, prin dezvoltarea economiei și sistemului educațional care să producă specialiști”, a spus premierul Dorin Recean.

Șeful Guvernului a mai vorbit cu reprezentanții AmCham despre importanța comunicării interinstituționale, crearea unui cadru de reglementare previzibil, precum și despre necesitatea dezvoltării unor noi instrumente de finanțare și garantare pentru mediul de afaceri. Membrii AmCham au relatat despre subiectele care preocupă comunitatea de afaceri din țara noastră, exprimînd convingerea că acestea vor rămîne prioritare pe agenda Executivului.

0
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?