Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recean, către investitorii germani: Republica Moldova nu este în război, ci în vecinătatea războiului

30 sep. 2023,, 13:00   Politică
3635 2

Premierul Dorin Recean a purtat discuții la Berlin cu ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Svenja Schulze. Oficialii s-au înțeles să extindă parteneriatul comercial și economic, transmit responsabilii de comunicare de la guvern.

Oficialii moldoveni au fost invitați la forumul economic româno-german. Deutsche Welle scrie că premierul moldovean pune accentul pe investiții. Republica Moldova nu este în război, ci în vecinătatea războiului, iar acest lucru ar trebui să-l înțeleagă investitorii privați din Occident.

„Avem această problemă într-o dimensiune mare, într-un sens mediatic și cultural: în Republica Moldova, multă lume urmărește televiziunile de limbă rusă, pentru că stăpînesc mai bine rusa. Trebuie să luptăm cu propaganda rusă într-un mod complet diferit, mai intens și mai amplu decît ar fi combaterea unor știri false la televiziunea germană”, a menționat Recean.

Premierul a discutat la Berlin cu investitorii germani pe care a încercat să-i convingă că Republica Moldova e o țară sigură, iar prezența banilor germani ar fi un cîștig pentru ambele părți. Ucraina oferă siguranță Republicii Moldova și are nevoie de ajutor militar.

„Republica Moldova este în siguranță datorită angajamentului Ucrainei. Ucraina are nevoie de ajutor militar în lupta împotriva Rusiei. Republica Moldova este un loc bun pentru a investi în infrastructură, energie, logistică. Nu există nicio amenințare militară directă, dar din păcate altă impresie există în Occident”, a spus Premierul Dorin Recean.


Guvernul informează că portofoliul de investiții germane în economia națională consistă din 411 întreprinderi, recent o firmă germană din industria auto și-a deschis în sudul țării o unitate de producție.

3
0
0
2
47

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?