X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Reacția MAE după ce Lilian Darii a fost convocat la ministerul rus de externe

29 mar. 17:12   Politică
3124 1

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție după convocarea ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, la sediul ministerului rus de externe, unde i-a fost înmînată nota de protest prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persona non-grata, notează Noi.md.

În acest context, MAE își exprimă regretul față de această decizie. Instituția reiterează faptul că "autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova".

Menționăm că ministerul rus de Externe l-a convocat astăzi pe Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, și l-a informat despre decizia de a-l declara persona non-grata pe un angajat al misiunii noastre diplomatice din Federația Rusă.

Potrivit părții ruse, lui Lilian Darii i-a fost exprimat „un puternic protest în legătură cu decizia nefondată a părții moldovenești” din 19 martie curent, prin care un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat indezirabil pe teritoriul R. Moldova.

30
5
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?