Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Raport de la Guvern privind cetățenii Republicii Moldova domiciliați în localitățile din regiunea transnistreană

10 ian. 07:00   Politică
3793 0

În anul 2023, Guvernul a acordat sprijin multidimensional în domeniul ocrotirii sănătății pentru cetățenii Republicii Moldova domiciliați în localitățile din regiunea transnistreană.

Astfel, pe lista medicilor de familie din instituțiile medico-sanitare care prestează asistență medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistență medicală se atestă înregistrarea a 22.988 de persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, cu domiciliul în regiunea transnistreană, notează Noi.md.

Potrivit datelor raportate de prestatorii de servicii farmaceutice în sistemul informațional „Medicamente compensate”, contrapuse cu datele înregistrate la medicii de familie, se constată faptul că pe perioada anului 2023 de medicamente și dispozitive medicale compensate din FAOAM au beneficiat 1043 de persoane din regiunea transnistreană, în sumă de 973.616,44 lei, din care ponderea cea mai mare o constituie suma compensată pentru medicamente prescrise în tratamentul maladiilor cardiovasculare și pentru medicamente și dispozitive prescrise în tratamentul diabetului zaharat.

Totodată, pe parcursul anului 2023, în instituțiile medicale spitalicești contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină au primit tratament în condiții de staționar 5575 persoane cu domiciliu în regiunea transnistreană. În cadrul Institutului de Medicină Urgentă au fost spitalizați 160 de pacienți (raionul Dubăsari-101, mun. Bender-43, raionul Rîbnița -10, mun. Tiraspol-6).

Serviciul Republican AVIASAN, la solicitarea cadrelor medicale din regiunea transnistreană, a efectuat 15 consultații telefonice pentru coordonarea tratamentului și 31 deplasări pentru transferul pacienților în stare gravă cauzate de complicații severe.


7
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?