Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Radarul, pe care îl are Moldova, nu poate detecta dronele de toate tipurile

14 feb. 14:59   Politică
2171 2

Radarul pe care îl deține Republica Moldova nu poate detecta dronele de tip Shahed. Dezvăluirea a fost făcută de premierul Recean, într-o conferință de presă susținută după ședința de miercuri, 14 februarie, a cabinetului de meniștri.

Potrivit șefului Executivului, Moldova are nevoie să cumpere pînă în 2030 un sistem care să identifice toate tipurile de pericole aeriene. Conform lui, sînt două etape de investiții, prima ține de detectarea riscurilor, iar a doua parte a finanțării se va referi la doborîrea lor, transmite realitatea.

„Pentru ca să avem o acoperire totală, pentru rachete de diferite tipuri, dar și pentru drone care zboară la diferite altitudini, aveam nevoie de investiții de cîteva miliarde de euro. Nu este posibil să o facem din resurse proprii. Noi trebuie să avem o colaborare și să acționăm împreună cu prietenii noștri. (…) Putem să vedem din timp obiectele care zboară de la o altitudine de 2000 de metri în sus”, a relatat Recean jurnaliștilor.

Amintim că, duminică, în apropierea localității Etulia au fost găsite bucăți dintr-o dronă de tip Shahed cu încărcătură explozibilă de 50 de kilograme.

9
4
0
4
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?