X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Progresele obținute în realizarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Moldova, evaluate la Chișinău

27 ian. 13:30   Politică
1932 1

Nivelul de implementare și stadiul actual al proiectelor din cadrul Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 a fost discutat la Chișinău de către oficialii autorităților naționale beneficiare și reprezentanți ai Consiliului Europei.

Evenimentul, care a avut drept scop evaluarea progreselor înregistrate pînă în prezent în implementarea Planului de acțiuni, a fost moderat de directorul de Coordonare de Programe al Consiliului Europei, Claus Neukirch, și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Vladimir Cuc.

Claus Neukirch a declarat că sprijinirea Republicii Moldova în implementarea agendei sale de reforme democratice rămîne o prioritate pentru Consiliul Europei, în special în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Vom continua să susținem Republica Moldova prin intermediul actualului Plan de acțiuni 2021-2024, dar și pe viitor", a adăugat oficialul.

„Cred că suntem conștienți cu toții de importanța Planului de acțiuni pentru instituțiile naționale de orice nivel, proiectele căruia sunt racordate plenar cu obiectivele Republicii Moldova, inclusiv a celor de integrare europeană. Sprijinul oferit țării noastre este cu atît mai valoros în contextul provocărilor pe care le confruntăm, al crizelor regionale și mondiale, dar și al consecințelor războiului din țara vecină, Ucraina”, a spus secretarul de stat al MAEIE, Vladimir Cuc.

În cadrul evenimentului, instituțiile beneficiare din Republica Moldova au făcut prezentări tematice pe domeniile de competență, fiind evocat impactul direct al proiectelor asupra proceselor de reformă, progresele atinse, dificultățile întîmpinate în procesul de implementare, precum și prioritățile de viitor.


Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021 – 2024 include 17 domenii de intervenție, cu un buget total de aproximativ 24 milioane de euro. Acesta este un instrument de programare strategică menit să alinieze în continuare legislația, instituțiile și practicile naționale ale Republicii Moldova la standardele europene în ceea ce privește drepturile omului, statul de drept și democrația.

5
0
1
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?