X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Președintele Maia Sandu și-a exprimat speranța că vicepremierul pentru reintegrare va fi numit pînă la Anul nou

25 dec. 2021,, 10:00   Politică
3022 8

Președintele Maia Sandu speră că vicepremierul pentru Reintegrare va fi numit pînă la Anul Nou. După cum transmite Infotag, ea a spus aceasta în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea/ Пятница с Анатолием Голя”, care va fi difuzată seara, pe postul de televiziune RTR-Moldova.

„Problema numirii unui viceprim-ministru a fost tergiversată. Este de competența guvernului. Eu sper că voi putea semna un decret privind numirea unui viceprim-ministru în zilele apropiate”, a spus președintele.

Ea a recunoscut că autoritățile se confruntă cu o problemă a cadrelor.

„Am presupus că va fi dificil, dar nu credeam că va fi atît de dificil să rezolv problemele de personal. Ne-am propus să curățăm structurile puterii de corupție și de oameni care au fost implicați în felurite scheme. Este un proces dureros”, a spus Sandu.

Vorbind despre procesul de reglementare transnistreană, ea s-a pronunțat în favoarea rezolvării tuturor problemelor „cu soluții pașnice, pe calea negocierilor”.

Răspunzînd la o întrebare despre o posibilă întîlnire cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, ea a spus că nu plănuiește o întîlnire.

„Există Biroul pentru reintegrare, există formate stabilite de dialog. Toate problemele se rezolvă. Cînd a fost necesar să fie discutate problemele referitoare la aprovizionarea cu gaze a anbelor maluri ale Nistrului, prim-ministrul l-a sunat pe Krasnoselski și a discutat aceste aspecte. Sperăm că, avînd sprijinul Poloniei, care va deține președinția OSCE în 2022, negocierile în formatul „5+2” să fie reluate”, a subliniat președintele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?