X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu a avut o întrevedere la Paris cu ministra afacerilor externe a Franței

14 iun. 2023,, 12:15   Politică
1846 0

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, și-a început vizita de lucru la Paris cu o întrevedere cu Catherine Colonna, ministra afacerilor externe a Franței.

Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și au salutat discuțiile din cadrul Uniunii Europene privind extinderea accelerată, aspect menționat și de către Președintele Macron la conferința sa de presă din cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene din Moldova.

„Mi-am exprimat speranța că progresele noastre semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene vor servi drept bază solidă pentru începerea negocierilor de aderare pînă la sfîrșitul acestui an. Mizăm în acest sens pe suportul ferm al Franței.” – a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

În timpul întîlnirii, au fost discutat și despre subiecte deosebit de relevante pentru diaspora noastră din Franța. Vicepremierul Nicu Popescu și-a exprimat recunoștința față de Franța pentru sprijinul acordat în semnarea acordului privind reducerea tarifelor de roaming, un pas important pentru a apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană.

„De asemenea, am menționat că sîntem angajați într-un dialog continuu cu partenerii noștri francezi în privința recunoașterii permiselor de conducere și semnării unui acord de protecție socială. Am adus în discuție, de asemenea, importanța ratificării rapide a convenției moldo-franceze privind evitarea dublei impuneri. Am abordat și alte proiecte deosebit de relevante, precum Platforma de Sprijin pentru Moldova, inițiată de Franța, Germania și Romînia. Am informat că următoarea reuniune a acestei platforme va avea loc la Chișinău, în luna octombrie a acestui an.


Am subliniat evoluția pozitivă a relațiilor dintre Republica Moldova și Franța, inclusiv creșterea comerțului bilateral. La fel, i-am mulțumit omologului meu pentru sprijinul oferit de către Franța în buna desfășurare a Summit-ului Comunității Politice Europene, precum și pentru ajutorul constant oferit țării noastre de către partenerii francezi.” – a declarat ministrul Nicu Popescu.

2
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?