X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PLDR întrerupe acordul de cooperare cu "Partidul Nostru" a lui Renato Usatîi

6 noi. 2020,, 10:07   Politică
21222 23

Canalul telegram oficial al fracțiunii PLDR a emis o declarație privind întreruperea acordului cu " Partidul Nostru " al lui Renato Usatîi în semn de protest față de flirtul său cu liderul PAS, Maia Sandu, și înțelegerea criminală cu Plahotniuc.

În comunicatul publicat se spune: "În 2017, PLDR a încheiat un acord cu "Partidul Nostru" din Moldova, care atunci s-a pronunțat împotriva regimului criminal anti-rus Vlad Plahotniuc din Chișinău. Însă în 2018, președintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a intrat în înțelegere cu Plahotniuc".

Partidul liberal-democrat din Rusia, condus de Vladimir Jirinovski pune accentul pe faptul că Renato Usatîi acționează în interesul lui Plahotniuc, și "banii oligarhului fugar și a curatorilor săi din vest el i-a folosit pentru campania electorală al alegerilor prezidențiale în Moldova".

O deosebită indignare în Rusia a declanșat negocierile între Usatîi și Sandu, care "se pronunță împotriva Zilei Victoriei de 9 mai, susține faptele regimului profascist Antonescu în Moldova în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, îndeamnă la alungarea pacificatorilor ruși din Transnistria și declanșează conflict în zonă".

"PLDR consideră că Usatîi și "Partidul Nostru" pe care îl conduce au trădat interesele electoratului său, care aspiră să se apropie în continuare de Rusia. În aceste condiții, PLDR întrerupe acordul cu "Partidul Nostru" în semn de protest împotriva politicilor de conspirație duse de liderul său, Usatîi, cu dușmanii Rusiei", se arată în comunicatul de presă publicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?