Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pascaru: Fără a construi o bază puternică a statalității, nu avem viitor (VIDEO)

30 iul. 2018,, 18:58   Politică
5132 8

Cît timp clasa politică din Moldova va dormi, vor fi încercări de a slăbi statalitatea și independența statului, a declarat astăzi Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Naționale „Voievod”, citat de Noi.md.

Activistul civic susține că și la ora actuală există o asemenea amenințare, venită din partea statului vecin, amenințare prin care se încearcă includerea unei noi prevederi – „Dreptul poporului român la reunificare pașnică” –în Constituția română.

„Sînt multe organizații unioniste finanțate cu bugete mari, pentru a submina statalitatea acestei țări. Serviciile speciale, forțele de ordine trebuie să se implice în apărarea acestui stat. Sperăm că parlamentul viitor va aduce patrioți ai acestei țări și va acorda atenție valorilor mai importante. Trăim într-o perioadă fanariotă, sîntem condiționați de alții, furați de alții. Aceste erori mari din economia țării și din politica externă duc la slăbirea statului”, și-a explicat punctul de vedere Nicolae Pascaru.

În opinia lui, fără a fi construită o bază puternică care să sprijine statalitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, nu avem viitor.

„Putem să așteptăm mîine-poimîine în Constituția României să fie prevăzut un teritoriu nou – Republica Moldova. Clar că acesta ar fi un cataclism geopolitic, pe continentul nostru poate fi un război, dar cert e că întotdeauna vor fi lovituri și în statalitate, și în independență. Atunci cînd clasa politică va dormi, vor fura această țară, îi vor fura pe cetățeni. Problema nu este atît în România sau Rusia, cît în clasa politică moldovenească, coruptă și banditească”, a conchis el.


Menționăm că inițiativa cu privire la includerea unei noi dispoziții în Constituția României – „Dreptul poporului român la reunificare pașnică” – a fost recent avizată pozitiv de legislativul țării vecine. Inițiativa aparține așa-numitei Alianțe pentru Centenar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?