Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul a votat modificări cu privire la selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor

24 noi. 2023,, 11:31   Politică
2146 0

Parlamentul a votat, în a doua lectură, modificări la cadrul normativ conex Legii cu privire la selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor.

DOCUMENTUL a fost elaborat de Ministerul Justiției cu scopul de a consolida mecanismul de selecție și cel de evaluare a performanțelor judecătorilor. Autorii proiectului de lege propun modificări la Legea cu privire la organizarea judecătorească, Legea cu privire la statutul judecătorului, Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, Legea privind Institutul Național al Justiției și la Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor. Modificările propuse vor aduce cadrul normativ în concordanță cu prevederile Legii cu privire la selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor, adoptată de Parlament în luna iunie a acestui an.

Legea cu privire la selecția și evaluarea performanțelor judecătorilor prevede comasarea Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor și a Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. Totodată, au fost revizuite criteriile de selecție și de evaluare, pentru asigurarea unei aprecieri obiective și echidistante a candidaților la funcția de judecător sau a judecătorilor în funcție.

Proiectul de lege a fost votat, în a doua lectură, de 62 de deputați.

0
1
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?