X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinii: Recean va avea un mandat foarte complicat

17 feb. 2023,, 10:30   Politică
2712 2

Noul Guvern al lui Dorin Recean are de înfruntat mai multe probleme.

Acestea nu țin doar de domeniul securității și apărării, dar și de domeniul economic, al imaginii, credibilității și comunicării cu societatea. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Eu nu-l invidiez pe domnul Recean. El va avea un mandat foarte complicat. Moștenirea este destul de grea, mai ales în domeniul economic. În acest domeniu a fost dezastru, din punctul meu de vedere. (...) Guvernul precedet, cel al Nataliei Gavrilița, a fost un guvern partiinic. Acel Guvern a eșuat. Iată acum doamna Sandu și-a asumat alt Guvern. Aunci dați-i posibilitate prim-ministrului să-și aleagă echipa. Din cîte eu înțeleg - și noi vedem că marea majoritate a miniștrilor au rămas pe loc - domnul Recean nu a avut cuvîntul ca să-și alegaă echipa. Echipa a fost aleasă ca un compromis - să nu-i supărăm pe cei care au plecat, unuia să-i dăm loc la Președinție să nu facă multe valuri, el a avut un cuvînt greu de spus la păstrarea unor miniștri, el a avut un cuvînt greu de spus la Ministerul Infrastructurii, la alte ministere... Pînă la urmă, a iești un Guvern pe jumătate ales de Spînu, jumătate a fost propunerea doamnei Sandu, mai puțin a avut de spus domnul Recean. Acest Guvern este o struțo-cămilă”, a spus fostul deputat Alexandru Slusari, care a opinat că Dorin Recean nu va rezista mult timp cu acest Guvern.

„Așteptările în societate sînt foarte mari și lista de probleme este enormă. Ele trebuie să fie, în primul rînd, prioritizate. Respectiv, lista de oameni specialiști care se ocupă de aceste probleme tot trebuie să fie lungă. Problema noastră cea mare e că în instituțiile de stat și din administrația publică locală este un nivel slab de remunerare. Atît timp cît în sectorul privat remunerarea e de două-trei ori mai mare, tu nu poți să atragi specialiști. N-ai cum. Cu asta trebuie să începem”, a declarat Sergiu Tofilat, expert în energetică și vicepreședinte al Partidului Schimbării.

„Toată discuția pe formarea garniturii guvernamnetale a avut loc între deputații PAS, președintele țării, miniștri, doamna prim-ministru și vicepreședinții PAS. Așa s-a format noul Guvern - în cadrul discuțiilor și dezbaterilor, în urma mai multor ședințe. Respectiv, s-au luat în calcul toate părerile. S-au pus pe cîntar toate opțiunile. În urma deciziilor comune, luate de toată echipa PAS, a fost luată decizia privind Guvernul Recean și, după cum ați văzut, a fost un vot unanim al echipei PAS în Parlament”, a punctat Dorian Istratii, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate. Totodată, Istratii a respins ideea că în interiorul PAS ar exista mai multe grupări și negocieri pe sub masă.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?