X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: "Dacă vrem să avem alegeri, nu trebuie să fie stare de urgență"

29 iul. 2023,, 15:40   Politică
3304 0

„Dacă vrem să avem alegeri, nu trebuie să fie stare de urgență”. Această opinie a fost exprimată de comentatorul politic Ion Tăbîrță.

„Avem război lîngă noi, avem război la frontieră și această stare de urgență, desigur, din acest punct de vedere este justificată, altceva este că au fost anumite momente cînd poate această stare de urgență se putea nu de prelungit.

Desigur că autoritățile au nevoie de un anumit instrument ca în caz dacă se întîmplă ceva imprevizibil legat de conflictul din Ucraina să poată acționa rapid. Acum cred că este justificată această prelungire [...] Noi trebuie să înțelegem că, de fapt, la nivelul cetățeanului de rînd acum această stare de urgență nu prea s-a simțit”, a explicat Ion Tăbîrță.

Totodată, comentatorul politic a menționat că în timpul stării de urgență nu este permisă revizuirea sau modificarea Constituției, și, în mod special, în timpul stării de urgență nu sînt permise procese electorale, notează Noi.md cu referire la Voceabasarabiei.

„Oricum, această stare de urgență ar putea să constrîngă din drepturile cetățenești. Dacă nu greșesc, în timpul stării de urgență nu este permisă revizuirea sau modificarea Constituției, dar, în mod special, în timpul stării de urgență nu sînt permise procese electorale.


Și în acest context, dacă noi, și noi trebuie să avem alegeri în data de 5 noiembrie, probabil, următoarea dată cînd vor expira cele 60 de zile pe cît a fost această stare de urgență prelungită acum, deja nu va fi…Dacă vrem să avem alegeri, nu trebuie să fie stare de urgență”, a mai declarat Tăbîrță.

Amintim că Executivul va cere, începînd cu data de 3 august, Parlamentului prelungirea stării de urgență.

1
2
0
2
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?