X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Om nou în Parlament: Valentina Ghețu preia fotoliul de deputata PAS

12 oct. 2023,, 22:30   Politică
2119 1

Valentina Ghețu preia fotoliul de deputată al Anei Calinici. CEC a inițiat validarea mandatului, după ce ultima a fost numită secretară de stat la Cancelaria de Stat.

„Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatei Calinici Ana.În aceste condiții, CEC va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova candidatului supleant, Ghețu Valentina, de pe lista aceluiași partid politic”, anunță Comisia Electorală Centrală, transmite realitatea.

Conform listelor electorale ale PAS, Valentina Ghețu este originară din Edineț. Viitoarea parlamentară este agronom de meserie, iar potrivit paginii oficiale de pe rețelele de socializare – participă intens la activitățile desfășurate de Partidul Acțiune și Solidaritate la Edineț, fiind și vicepreședinta organizației teritoriale, se arată pe pagina aripei locale.

Valentina Ghețu figurează cu numărul 78 în lista candidaților PAS pentru funcția de parlamentar. În total, la scrutinul parlamentar din 2021, formațiunea a avut 98 de candidați pentru funcția de deputat. O parte dintre ei au trecut în Guvern, urmare a remanierilor.

3
0
0
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?