Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Oficial danez: Visul R.Moldova de a deveni parte a UE trebuie să devină realitate

11 mar. 2022,, 13:02   Politică
3208 0

Ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei, Jeppe Kofod, aflat în vizită la Chișinău, afirmă că țara sa susține aspirațiile de integrare europeană ale R.Moldova.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe susținute în comun cu ministrul de Externe Nicu Popescu. „Visul dumneavoastră de a deveni parte a UE trebuie să devină realitate”, a menționat Kofod.

Oficialul danez s-a arătat impresiont de solidaritatea manifestată de popoprul țării noaste față de refugiații ucraineni și a precizat că Guvernul Danemarcii va susține financiar aceste eforturile părții moldovenești.

„Guvernul nostru a hotărît acordarea a 2,6 milioane de euro suplimentar pentru Agenției ONU pentru refugiați care la fel va spori suportul pentru Republica Moldova”.

La rîndul său Nicu Popescu a remarcat că autoritățile de la Chișinău depun toate eforturile necesare pentru a menține situația sub control în R.Moldova.


„Acest război din Ucraina afectează grav Republica Moldova, dar asta nu înseamnă că eforturile guvernului nu vor putea stopa aceste efecte negative”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?