Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O nouă ședință de judecată în dosarul "Spravka". Ce spune Igor Dodon

19 mai. 2023,, 16:34   Politică
3831 0

Ex-președintele Republicii Moldova Igor Dodon informează că ședința de judecată din 19 mai în dosarul denumit generic „Spravka” a fost anulată.

Fostul președinte susține că acest proces este o „o rușine pentru tot sistemul judecătoresc”, transmite newsmaker.md.

„Noi ne prezentăm la ședințele de judecată. Considerăm că acest proces, numit generic „Spravka”, a procurorului de la Procuratura Anticorupție este o rușine pentru tot sistemul judecătoresc. Atunci, cînd împotriva mea sunt unele acuzații destul de grave, trădare de patrie și etc, văzînd că nu au niciun succes au deschis dosarul „Spravka”. Acest proces de judecată este o farsă. Sunt ferm convins că rezultatul acestor dezbateri va fi achitare totală. Astăzi ședința a fost anulată”, a declarat Igor Dodon.

Apărătorii lui Igor Dodon au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea părăsirii teritoriului Republicii Moldova, în legătură cu faptul că fiul său urmează un tratament de reabilitare, după ce a suferit de infecția cu coronavirus de tip nou. În cerere este indicat că urmează să plece împreună cu soția sa în România, localitatea Tîrgu Ocna.

Anticorupție.md a publicat pe 20 ianuarie un material în care se comunică „cum arată stațiunea balneară unde va merge Igor Dodon și cît costă un sejur”. Într-o reacție, Dodon a spus că în spatele informațiilor ar fi procurorul de caz. Totodată, el a avertizat că ar urma să fie publicate informații ridicate în timpul perchezițiilor din luna mai a anului trecut, despre care susține că ar conține „elemente falsificate”.


Ulterior, Procuratura Anticorupție a negat acuzațiile fostului președinte Igor Dodon privind „elementele falsificate” din informațiile despre călătoria sa în România. Reprezentanții instituției susțin că toate declarațiile oferite de ei au fost expuse inițial în fața instanței de judecată și reprezentanților mass-media prezenți la ședința de judecată.

16
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?