Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O comisie parlamentară va audia responsabilii pentru situația din țară creată în urma intemperiei din 26 noiembrie

30 noi. 2023,, 11:48   Politică
2252 0

Comisia securitate din Parlament va audia responsabilii pentru situația din țară în perioada intemperiei din data de 26 noiembrie, curent.

Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Lilian Carp, care a menționat că fiecare instituție care trebuia să intervină urmează să prezinte rapoarte.

”Noi în cadrul comisiei să avem audierea instituțiilor responsabile și de fapt am cerut raportul cum au reacționat serviciile, o parte din instituții au prezentat deja raporturi. O parte din audieri vor fi prezentate plenului parlamentului”, a declarat Carp.

Felul cum au acționat instituțiile de resort a fost criticat de deputații Blocului Socialiștilor și Comuniștilor care au menționat că în condițiile meteorologice create era necesară o convocare a Comisiei pentru Situații Excepționale.

”Așa nu pot fi organizate treburile publice în Republica Moldova. Comisia pentru Situații Excepționale trebuia să se întrunească și să prevină tragediile. Propunem crearea unei Comisii de anchetă, compusă din 9 persoane care să ancheteze cazul și să vină cu rezultate cine se face vinovat”, a declarat Vlad Bătrîncea.

2
3
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?