Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Numărul diplomaților ruși la Chișinău a scăzut? Precizările MAEIE

31 oct. 2023,, 17:19   Politică
2290 1

Marți, 31 octombrie 2023, pe Telegram au apărut informații precum că numărul de diplomați ruși la Chișinău se reduce de la 18 la 13. Se făcea referire la un proiect al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De fapt, ambasada Rusiei la Chișinău are acum 10 diplomați. Proiectul MAEIE la care se face referire ține de aprobarea nomenclatorului funcțiilor și efectivele personalului diplomatic. El vizează misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Federația Rusă. De asemenea, în document se mai vorbește și despre ambasada Moldovei din Olanda, transmite Noi.md cu referire la realitatea.

„Conform Proiectului Hotărîrii de Guvern, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) consideră necesară ajustarea, optimizarea și consolidarea capacităților anumitor instituții ale serviciului diplomatic prin reorganizarea funcțiilor acestora.

Această inițiativă este determinată, în parte, de contextul regional actual și de impactul schimbărilor geopolitice la nivel global. Aceste elemente impun ajustări ale personalului din misiunile diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate.

MAEIE are responsabilitatea de a evalua corect cerințele de resurse umane și de a le distribui eficient, luînd în considerare volumul de muncă, astfel încît sarcinile de serviciu să fie îndeplinite cu eficiență”, a comentat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare a lui Nicu Popescu.


Informația despre pretinsele expulzări a diplomaților ruși a fost distribuită pe alte canale de Telegram. Unele dintre ei au șters la scurt informația, pe cînd pe altele aceasta încă este disponibilă.

4
0
1
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?