Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nu au asistat la discursul lui Stefanciuk. PSRM: „Insistăm ca oaspeții să respecte independența”

30 noi. 2023,, 21:54   Politică
2649 1

Nu au asistat fizic la discursul președintelui Radei Supreme a Ucrainei în Parlamentul de la Chișinău, însă l-au urmărit și au venit ulterior cu o reacție. La scurt timp după mesajul lui Ruslan Stefanciuk, socialiștii au emis un comunicat de presă în care spun că „condamnă categoric declarațiile reprezentanților unor țări străine pe tema situației politice interne din țara noastră”.

„PSRM insistă ca oaspeții țării noastre să respecte independența, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al PSRM, transmite TV8.

Declarația socialiștilor vine după ce Stefanciuk le-a urat deputaților de la Chișinău să reușească să asigure integritatea teritorială și suveranitatea RM.

Socialiștii au mai spus că „se pronunță categoric împotriva tentativelor conducerii țării și a reprezentanților unor țări străine de a implica Republica Moldova într-un conflict militar pe teritoriul Ucrainei”.

„Reiterăm poziția Partidului Socialiștilor. Conflictul militar din Ucraina este o tragedie a două popoare frățești care poate fi soluționat doar la masa de tratative. Acest conflict nu poate și nu va fi reglementat pe cale militară.


Republica Moldova menține și va menține relații diplomatice atît cu Ucraina, cît și cu Federația Rusă. Moldova are legături istorice, culturale, economice și spirituale cu ambele țări. Concetățenii noștri trăiesc și muncesc în ambele țări.

43
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?