Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nosatîi, la București: "Situația în R.Moldova rămîne calmă, dar imprevizibilă"

13 apr. 2023,, 16:55   Politică
3115 1

Situația în R. Moldova rămîne calmă, dar volatilă și cu elemente de imprezivibilitate.

Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologii săi din România și Ucraina după Trilaterala de la București, transmite deschide.md.

Acesta a menționat că guvernarea rămîne dedicată consolidării rezilienței naționale.

”Situația în R. Moldova rămîne calmă, dar volatilă, cu elemente de imprezivibilitate. Se desfășoară acțiuni subversive ale răboiului hibrid, însă Guvernul rămîne dedicat consolidării rezilienței naționale. Autoritățile au combinat investițiile proprii în fortificarea capacităților de apărare cu încheierea unor parteneriate prin care am primit ajutor extern. Ținem să mulțumim partenerului nostru strategic România pentru toată susținerea oferită R. Moldova” a declarat Nosatîi.

El a mai declarat că R. Moldova își reafirmă intenția de a contribui la reconstrucția post conflict a Ucrainei, inclusiv prin disponibilitatea de a participa la deminarea teritoriilor țării vecine și a ținut să aducă un omagiu și să exprime recunoștința moldovenilor față de sacrificiul poporului ucrainean.


La rîndul său, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a reiterat importanța construirii comune a soluțiilor de consolidare a securității în regiunea Mării Negre.

Totodată, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a vorbit despre importanța consolidării relațiilor trilaterale, subliniind că R. Moldova, Ucraina și România au nu doar granițe comune, dar și o viziune comună în cadrul familiei europene.

”Ne așteaptă o muncă lungă și grea pentru a asigura securitatea în regiunea Mării Negre. Împreună putem asigura pacea și stabilitatea în țările noastre” a conchis Reznikov.

1
1
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?